Het moet toch niet gekker worden Goudhaan in de tuin

Zit ik te lunchen om een uur of twee ’s middags, zie ik een vogeltje heel druk bezig in de Jeneverbes. Hij probeerde zelfs als een Kolibri op een plek te blijven hangen. Hij was duidelijk op zoek naar insecten. Eerst dacht ik aan een Tjiftjaf. Maar ik vond dat hij van die donkere oogjes had en een nadrukkelijk streep bovenop!? de kop. Nee, dat kan toch niet waar zijn?! Een Goudhaan??!! Voor de zekerheid zocht ik hem op op de vogelapp van de Vogelbescherming. Per ongeluk zette ik het geluid aan, waarop het vogeltje onmiddellijk op me af kwam gevlogen en een meter van me af in een potplant landde. Toen wist ik het zeker.
Later maakte ik nog deze vage foto’s. Vaag wel, maar hoeveel bewijs wil je hebben. Ik meldde het ook bij waarneming.nl. En goedgekeurd zie ik zojuist.

De tuin van Rob en Wiepkje - Waarneming van een Goudhaan (vogel)

Dit bericht is geplaatst in Juli 2012. Bookmark de permalink.